Откакто се появи като мистериозния вампир Едуард Кълън в тоталния хит ‘Здрач’ феновете са навсякъде, Робърт се превърна в обсебващ със своето обаяние.
Това е вече 5 месеца от излизането на ‘Здрач’ и със заснемането на горещо очакваното продължеие ‘Новолуние’ статуса на Роб за сърцеразбивач номер едно в Холивуд няма признаци да намалее.
Поради тази причина ви предоставям 10 интересни факти за Робърт.
1.Робърт Патинсън си даде сам навеждащата на размисли титла на ‘Spunk Ransom’ след като призна, че не си харесва името.
‘Аз мразя всички варианти на името си. Искам просто хората да измислят някое ново.’ каза той пред MTV.
2.Той е определен като Британската звезда в Tomorrow by Times Online през 2005г, също така често го определят като следващия Джъд Лоу.
3.Също така има интересно минало свързано с облеклото.’Когато бях на 12г. моите сестри ме обличаха като момиче и ме наричаха Клаудия.’ каза актьора пред BBC.
4.Роб се е пробвал като модел преди актьорството.’Когато започнах бях съвършено висок и приличах на девойка, затова получавах много предложения.’
‘След това предполагам станахме твърде много момчета и не получих повече предложения за работа.’ каза Робърт пред New York magazine.
5.Музиката е неговия ‘план Б’ ако с актьорството се провали
6.Той изпълнява две от песните към филма ‘Здрач’- ‘Never Think’ (написана от него и Сам Брадли) и ‘Let Me Sign’ (написана от Маркъс Фостър и Боби Лонг).
7.Роб веднъж е поканил вманиачен фен на обяд, тъй като имал лош ден.
8.Негови идоли са Джеймс Дийн и Джак Никълсън.’Аз се стремя даъда като Джак Никълсън.Аз харесвам неговата уникална маниерност.Фактически се опитвах да бъда като него във всичко което правех, не знам защо.’
‘Аз гледах ‘One Flew Over the Cuckoo’s Nest’ когато бех на около 13г. и се обличах като него.Опитах се да докарам неговия акцент.Правех всичко като него.Мисля, че това ме вдъхнови.’каза Патинсън пред ET Online.
9.Звездата не си мие косата.’Аз нямам много чувството за лична хигиена или стилистика или каквото и да е.Оставям миенето за като се върна.’ каза той пред Metromix Baltimore.
10.По време на заснемането на ‘Здрач’ ентусиазирана фенка го попитала дали може да го снима с детето си: ‘Това беше снимка на която аз захапвам детето за врата.’ каза Роб пред People.